24 A

This 1970's detached family house in suburban Suffolk is extended to compensate and flatter the modest proportions of the existing house. A side extension provides a single more extravagant volume for a study/ home office. This space has its own external entrance and is directly connected to the family kitchen. The existing detached garage to the rear is converted to be a second 'heterotopic' living space for the family. The building is enveloped in a living green wall and is elevated due to the sloping garden landscape. It is physically disconnected from the main house but a strong visual connection is maintained between the spaces. It is both a place to escape but also to reflect on family life. Another smaller out-building is sited in the depths of the garden providing further retreat.